În conformitate cu Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău nr. 110/16.10.2021, privind aprobarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, în urma reevaluării și analizei cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori, s-a constatat încadrarea  localităților în limitele incidenței cumulate la 14 zile în vederea aplicării corespunzătoare a măsurilor stabilite  în Hotărârea de Guvern  nr. 1090 din 06.10.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

Conform Ghidului stării de alertă este obligatoriu Certificatul digital COVID (cod QR)  pentru acces/ participare in diferite locuri/evenimente.

Operatorii economici care desfășoară activități cu publicul, au obligația de a verifica la intrarea in locație, prin personalul propriu, documentele menționate mai sus, și de a nu permite accesul in incintă în lipsa acestora sau dacă este eliberat ca urmare a testării rapide sau RT-PCR, fără  a se reține niciun fel de date  sau informații din certificatul/documentul verificat.

Masca de protecție(să acopere nasul și gura):

-este obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani;

-indiferent de rata de infectare / incidența în localitate , rămâne în vigoare obligativitatea purtării măștii de protecție în locurile aglomerate(târguri, balciuri, talciocuri,piețe, stații pentru transport în comun etc).

Pot participa/au acces persoanele care:

  • sunt vaccinate complet(de minim 10 zile)
  • au trecut prin boală(au intre a -15-a zi si a 180-a zi de la infectare)

Pentru mai multe detalii privind noile măsuri atașat regasiți Ghidul stării de alertă, adresa de la ISU BACAU și Măsurile care se aplica in cadrul UAT-URILOR unde RIC este mai mare de 6/1000 locuitori conform HG 1090 DIN  06.10.2021.

Ghid stare de alerta

ISUBC_814415

Masuri 1

Masuri 2